Ekstrem forvandling: Miley Cyrus

miley

Som datter av Billy Ray Cyrus og hovedrolleinnehaver i sin egen Disney-serie var Miley Cyrus en erketypisk favoritt hos middel-amerika. Hun var også på vei til å nå toppen med musikkarrieren da hun plutselig bestemte seg for å ta en hard venstresving. 

Bort med Disney-stempeletiley2

Da Miley spilte inn Bangerz-albumet i Philadelphia i 2012 hadde hun et mål for øyet, nemlig å viske vekk Disney-stempelet hun hadde i panna og samtidig skape sitt eget uavhengige image og univers.

-Jeg sa til stylisten min, barber hodet mitt, farg håret kor – vi trenger en forandring, uttalte Miley til MTV.

– Med den nye sveisen fikk jeg endelig selvtillit nok til vise meg som den rampete jenta jeg egentlig er.

Å transformere seg fra svigermors drøm til en moderne Madonna er likevel ikke bare gjort i en håndvending med saks i hånda. Før hun tok grepet snakket hun med Pharrel som produserte albumet og samtidig fungerte som en slags karriereveileder om hans mening.

Inn som en kule

I 2013 opptrådte Miley på MTV Video Music Awards sammen med Robin Thicke. Opptredenen resulterte i mye medieoppmerksomhet og kontroverser, hennes simulerte sex med en skumgummi finger ble beskrevet som forstyrrende og pute-TV-aktig. MTV Video Music Awards ble uansett det virkelige gjennombruddet for “den nye” Miley Cyrus, uavhengig av meningen om opptredenen hennes var delte. Hun slapp samtidig det som fortsatt er hennes største hit Wrecking Ball, som den andre singelen fra Bangerz-albumet. Videoen til låten videreførte den kontroversielle tonen som fremføringen på MTV Video Music Awards hadde satt. I musikkvideoen regissert av Terry Richardson som hevder å ha blitt innspirert av Sinead O’Connors video til Nothing Compares 2 U, ser vi Miley Cyrus kysse en hammer og svinge seg naken rundt på en rivningskule. Låten klatret også raskt opp til toppen av de amerikanske og europeiske hitlistene.