Marcus & Martinus

mm

Finland har Isac Elliot, Canada har Justin Bieber, men Norge har Marcus & Martinus. Tvillingene fra Trofors i Nordland ble kåret til årets Spellemenn og kan bli Norges mest ikoniske utenlandseksport siden A-ha. 

To tenåringer

mm2Brødrene er som to helt vanlige 14-åringer, bortsett fra at det er de færreste tenåringer som trenger livvakter for å holde unna fansen når de skal på do. Det entret scenen i 2012, da de deltok i MGPjr med sangen “To dråper vann” som handler om livet som eneggede tvillinger. Etter dette har de gitt ut to album et på norsk kalt Hei og et på engelsk ved navn Together.

I år kom Marcus & Martinus – Sammen om drømmen ut, filmen av Daniel Fahre følger guttene når de forsøker å selge ut Oslo Spektrum, noe de klarer med glans. Konserten i Oslo Spektrum ble faktisk solgt ut på to timer og de ble nødt til å sette opp en ekstrakonsert.

– Helt ærlig trodde vi ikke at Spektrum skulle bli utsolgt så fort. Vi hadde håpet vi skulle selge ut, men dette er helt vilt! Vi er nesten i sjokk, det er så moro. Dette er en av de beste dagene i vårt liv, uttalte de til VG i etterkant.

Verden neste

Med et utsolgt Spektrum føyet de seg inn i rekken sammen med Karpe Diem, Madrugada og Turbonegro over norske artister som har klart dette kunststykket. Noe av det mest oppsiktsvekkende er i tillegg at guttene solgte ut Globen i Sverige, en bragd som må sies å overgå Spektrum og noe som bare A-ha har vært i nærheten av å klare. Også Kygo har solgt ut store konsertarenaer i utlandet, men fellesnevneren mellom A-ha og Marcus & Martinus er idolfaktoren. Der Kygo fremstår som en anonym bakmann har brødrene potensialet til å bli verdens mest populære tvillinger nå som Olsen-tvillingene er i ferd med å abdisere fra den tronen.