MØ mot verden

moe

Det er noe litt annerledes med Karen Marie Ørsted, sammenlignet med de fleste andre artister med over en milliard avspillinger. Det er noe med holdningen, noe med måten hun danser med knyttede never og noe med måten hun sier “fuck” på i intervjuer.

Fra “Fisse i dit fjæs” til MTV Awards

Så har hun også en karriere som undergrunnspunker bak seg. Sammen med Josefine Struckmann dannet hun anarkist-feminist-punkduoen MOR, som reiste Danmark og Europa rundt med låter som “Fisse i dit fjæs”. Det var fortsatt hint av denne fortiden på debutalbumet hennes fra 2014 No Mytholigies To Follow. Etter denne utgivelsen fikk hun kultstatus i USA, Storbritania og hjemme i Danmark, hvor hun ble deres største musikalske eksport siden Aqua.

bor i København, men hun vokste to timers kjøretur fra den danske hovedstaden i det lille tettstedet Ejjlstrup på Fyn. Under oppveksten var det Spice Girls, Cher og eurodance-heltene Vengaboys som dominerte discmanen hennes. Etter å ha tatt et par pianotimer startet hun og klassevenninene et band i skolens musikkrom. Allerede her hadde hun en klar visjon for hvordan musikken skulle være.

– Det var hovedsaklig jeg som skrev låtene, så hadde vi hver vår del som vi sang, og selvsagt innøvde dansetrinn. Jeg hadde allerede da et mål om å bli pop-stjerne, sier hun.

Som 13-åring ble hun introdusert for punkerne i Black Flag av hennes eldre bror. Hun identifiserte seg umiddelbart med både musikken og bevegelsen, og begynte å henge på punkeklubbene i Odense. Det er vanlig at pop-artister lar seg innspirere av punk og andre subkultur, men det er heller uvanlig at dette strekker seg utover det rent estetiske. MØ har jobbet med sitt andre studioalbum siden 2015, men hun har bidratt på låter med andre artister som Justin Bieber, og Snakeships.