Eventyrlig år for norges yngste og største

aurora perry

Med sitt mytiske og naturlige image i kombinasjon med den unike stemmen og stemningsfulle musikken, praten begynte å gå om Aurora Aksnes da hennes debutsingel Awakening kom ut sent i 2013. I løpet av 2014 var hun etterhvert på alle norske lepper og spilte på en rekke sommerfestivaler og i 2015 spilte hun på Nobelkonserten. Likevel skulle 2016 bli året da sangeren tok det virkelig store steget. 

I januar prydet hun forsiden på nettutaven av den verdenskjente musikkmagasinet Rolling Stone, da de listet henne som en av artistene å se opp for i 2016.

11. mars gav hun ut albumet All My Demons Greeting Me As A Friend og fikk generelt svært gode kritikker.

“Hele tiden oppløftende akustisk elektropop uten voldsomt føleri og sorgstemt klangbunn. Om det er noen onde ånder her, omgjøres de i sannhet til vennligheten selv. Aksnes’ stemme er vâr, rar, varm, kjølig, stor og ubesværet. Coveret er fullt av magisk surrealisme, der sommerfuglsymbolikk er gjennomgående.”,  skrev VG i sin anmeldelse.

aurorarolling

Men norske medier ble først ekstatiske da Katy Perry uttalte sin kjærlighet for tenåringen fra Os på Twitter.

“Finally. New music that makes my ❤️a flutter. Check this 17 yr old angel “, skrev den amerikanske superstjernen. Senere møtte også Perry opp på etter konserten hennes på The Trobadour (se bildet øverst).

I Mars opptrådte hun også hos Jimmy Fallon og han likte det, skal vi tro Aurora selv.

— Det føltes bra å opptre der. Jeg så fra sideblikket at han headbanget når vi spilte. Jeg likte veldig godt energien hans, sa hun til VG i etterkant.

Sommeren fortsatte med opptredner på en rekke internasjonale festivaler som blant annet Glastonbury, i tillegg til Norge på langs. Neste album er planlagt i 2017, og med det hun har oppnådd før fylte 20 år har vi god grunn til å være veldig spente. Vi har også grunn til å være stolte, stolte over å Norge er i ferd med å produsere en superstjerne i internasjonal toppklasse.