Trenger du hjelp til å komme i julestemning?

Snart er det 1. desember — som betyr at alle gatene og de fleste hjem allerede er pyntet til randen av diverse glorete og ikke-glorete julepynt og dekorasjoner. Om du er som meg, som elsker jul, men ikke helt klarer å hente frem den gode varme julefølelsen du hadde før, har du kommet til rett sted. For jeg har samlet sammen en liste med sanger, filmer og andre ting som helt sikkert vil vekke julefølelsen i deg.

Julemorgen med Nissa og Elisabeth

For de som var barn på sent 1990-tall og tidlig 2000-tall, var det ikke jul uten “Julemorgen med Nissa og Elisabeth” tidlig om morgenen hver julaften. Og det er nok mange med meg som får en god nostalgisk følelse av å høre sangen fra julemorgen:

Love Actually

Denne britiske filmen som kom ut i 2003 ble raskt en juleklassiker, og de fleste kan vel ikke si at det er jul uten en titt på denne romantiske komedien. Selv om filmen begynner å bli litt utdatert og at man finner nye logiske brist for hver gang man ser den, er dette likevel en filmklassiker som øker julestemningen et par hakk for meg:

A Very Murray Christmas

Siden denne komedien/julespesialen/musikalen kun kom ut i fjor, kan man egentlig ikke si at den har blitt en klassiker ennå, men blant hipsterne er den allerede en kultjuleklassiker. Dette er rett og slett en julespesial hvor komikerkongen Bill Murray og hans gode venner synger et knippe av de beste julesangene det engelske språket har å by på. Under kan du se Murray, Jenny Lewis og co., fremføre den vakre “Fairytale of New York”:

Reisen til julestjernen

Enten så er du en som ser på “Reisen til julestjernen” eller så er du en av de som ser på “Tre nøtter til Askepott” på formiddagen på julaftens, jeg tilhører minoriteten som ser på førstnevnte. Og når Sonja synger strofene “Julestjerne kom til meg”, ja, da er det endelig julefred i min sjel: